Mozibemutatók (feb. 9 - 16.)
2015. február 08. írta: Tamás Gergely

Mozibemutatók (feb. 9 - 16.)

A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey)

2015, 125' amerikai romantikus dráma

R.: Sam Taylor-Johnson

Sz.: Dakota Johnson (Anastasia Steele)

Jamie Dornan (Christian Grey)

Luke Grimes (Elliot Grey)

Jennifer Ehle (Carla May Wilks)

A szürke ötven árnyalata a világszerte hatalmas karriert befutott bestseller várva várt filmváltozata. Kiadása óta az Ötven árnyalat trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában, és ezzel a trilógia bekerült minden idők leggyorsabban legnagyobb példányszámban fogyó könyvei közé.

Cinema City Miskolc

poster_fiftyshadesofgrey_hun.jpg

SpongyaBob: Ki a vízből (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water)

2014, 93’ amerikai családi animációs film

R.: Paul Tibitt

Sz.: Tom Kenny (SpongyaBob / Gary the Snail hangja)

Bill Fagerbakke (Patrick hangja)

Antonio Banderas (Burgerszakáll)

Rodger Bumpass (Tunyacsáp hangja)

Clancy Brown (Rák úr hangja)

Mr. Lawrence (Plankton hangja)

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal (Németh Gábor), hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

Művészetek háza

spong.jpg

Kingsman - A titkos szolgálat (Kingsman: The secret service)

2014, 129', amerikai - angol akciófilm

R.: Matthew Vaughn 

Sz.: Taron Egerton (Gary 'Töki' Unwin)

Colin Firth (Harry Hart / Galahad)

Samuel L. Jackson (Valentine)

Mark Hamill (James Arnold)

Michael Caine (Arthur)

A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól - viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér - de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek.

Cinema City MÍskolc

kingsman-secret-service-most-poster.jpg

Timbuktu,

2014, 97' francia - mauritaniai filmdráma

Nem messze a szélsőséges iszlamisták felügyelete alatt tartott ősi mali várostól, Timbuktutól, az állattenyésztő Kidane békésen él a homokdűnék között a családjával. Eközben a városban az emberek szenvednek, és tehetetlenek a dzsihádisták fenyegetéseivel, valamint vallási kontrolljával szemben. Minden tiltott számukra - a zene, a jókedv, a cigarettázás, de még a foci is. A nők jogfosztottá váltak, de méltósággal igyekeznek viselni a sorsukat. Az újonnan felállított, rögtönzött bíróságok nap mint nap egyre tragikusabb ítéleteket hoznak. Kidane és családja kimarad a városiak szenvedéseitől, ám egy figyelmetlenségből fakadó baleset után az ő sorsuk is megpecsételődik.

Művészetek háza

timbuktu.jpg

 

Káin gyermekei

2014, 99' magyar - francia dokumentumfilm

R.: Gerő Marcell

A Káin gyermekei című dokumentumfilm Monory Mész András 1985-ben Magyarországon készült Bebukottak című dokumentumfilmjének gyilkosságért elítélt fiatalkorú főszereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozik. E vállalkozás kiindulópontja az olthatatlan kíváncsiság - mi lesz a megbélyegzettel? Mi lesz azokból a fiúkból, akik kamaszkorukban embert öltek, egész fiatalságukat börtönben töltötték és legalább 25-28 évesek, amikor szabadulnak? Most, harminc évvel - több mint egy emberöltővel - később már tisztán látszik, milyen irányba kanyarodott az akkori kamaszok, mostanra meglett férfiak sorsa. Sors, bűn és örökség - Káin gyermekeinek szemén keresztül.

Művészetek háza

kain.jpg

 

Forrás: PORT.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://welovemiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr137153131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása