Mozibemutatók (feb.16. - feb. 23.)
2015. február 18. írta: Tamás Gergely

Mozibemutatók (feb.16. - feb. 23.)

Liza a rókatündér

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2014, 16

R.: Ujj Mészáros Károly

Sz.: 

Balsai Mónika (Liza)
David Sakurai (Tomy Tani)
Bede Fazekas Szabolcs (Zoltán Zászlós)
Schmied Zoltán (Henrik)

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

Mozi: Cinema City Miskolc, Művészetek Háza

bemutató: feb. 19.

liza_the_fox_fairy_image.jpg

Amerikai mesterlövész (American Sniper)

amerikai háborús filmdráma, 134 perc, 2014, 16 

 

R.: Clint Eastwood

Sz:

Bradley Cooper (Chris Kyle)
Sienna Miller (Taya Renae Kyle)
Jake McDorman (Ryan Job)
Brian Hallisay (Gillespie kapitány)

A háború borzalmas. Chris Kyle (Bradley Cooper) pedig a borzalom nagymestere. Gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2001 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt; kilométeres távolságokból ugyanúgy, mint közelharcban, egy szál pisztollyal a kezében. A Pentagon dokumentációja szerint 150 ellenséges katonával végzett. Nem csoda, hogy úgy hívták: "el Shaitan", az ördög. A háború azonban nem diadalmenet: a film nemcsak a győzelmekről, hanem a szörnyű megpróbáltatásokról, sebesülésekről és a bajtársak haláláról is szól.

 

Mozi: Cinema City Miskolc

bemutató: feb. 19.


A blog kedvence :)

american_sniper.jpg

A fekete ruhás nő 2. - A halál angyala (The Woman in Black 2.: Angel of death)

feliratos, angol thriller, 98 perc, 2015, 16

R: Tom Harper

Sz:

Helen McCrory (Jean Hogg)
Jeremy Irvine (Harry Burnstow)
Phoebe Fox (Eve Parkins)
Ned Dennehy (Hermit Jacob)

Nyolc gyermek a háború borzalmai elől Londonból egy távoli vidéki kisvárosba, Crythin Giffordba utazik Jean Hogg (Helen McCrory) iskola-igazgatónő és Eve Perkins (Phoebe Fox) tanítónő kíséretében. A vonaton megismerkednek a brit királyi légierő pilótájával, Harry Burnstow-val (Jeremy Irvine), aki szintén a lápvidékre tart. Nem is sejtik, hogy ami ott vár rájuk, az a háborúnál is borzalmasabb. A szép reményekkel érkező tanítónőket letaglózza az ütött-kopott, elhagyatott ház látványa. Eve rémálmok közt vergődve tölti első éjszakáját, és a másnap sem hoz számára megnyugvást. Amikor Harry felkeresi őt, elmeséli neki, hogy hangokat hallott álmában, és hogy a gyerekek szerint az egyik kisfiú kísértetet látott. Hamarosan rájönnek: nincsenek egyedül, egy bosszúszomjas szellem figyeli minden mozdulatukat. Amikor az egyik kisfiú eltűnik, a fiatal tanítónő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, milyen félelmetes lény lakik a házban, és miért tör a gyerekek életére. Ez az a hely, ahol a rémálmok valósággá válnak. Vajon van kiút ebből a hátborzongató útvesztőből?

Mozi: ?

bemutató: feb. 19.

thewomaninblackposter.jpg

Kéjlak (The Loft)

amerikai thriller, 108 perc, 2014, 16

R: Erik Van Looy 

Sz:

Karl Urban (Vincent Stevens)
James Marsden (Chris Vanowen)
Eric Stonestreet (Marty Landry)
Wentworth Miller (Luke Seacord)
Matthias Schoenaerts (Philip Trauner)

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

Mozi: Cinema City Miskolc

bemutató: feb. 19.

kejlak-letoltes.jpg

Vadon (Wild)

amerikai életrajzi dráma, 115 perc, 2014, 16

R: Jean-Marc Vallée

Sz:

Reese Witherspoon (Cheryl Strayed)
Gaby Hoffmann (Aimee)
Laura Dern (Bobbi)
Michiel Huisman (Jonathan)

 

Cheryl (Reese Witherspoon) fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van (és ő is mindent elkövetett, hogy tovább omoljon), de lát kiutat. Csak nagyon hosszút. Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot. És legfőképpen: a magányt. Hosszú útja során persze sok emberrel találkozik, köt barátságokat és túlél néhány ijesztő kalandot: de az igazi társaságát a múltjából meríti. Menet közben a régi, elrontott élete szereplői kísértik.

Mozi: ?

bemutató: feb. 19.

wild-reese-witherspoon.jpg

Focus - A látszat csal (Focus)

amerika film, 2015, 104 perc, 16

R: John Requa, Glenn Ficarra  

Sz:

Will Smith (Nicky)
Margot Robbie (Jess Barrett)
Rodrigo Santoro
Gerald McRaney (Ownes)

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Mozi: ?

bemutató: feb. 26.

focus-poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://welovemiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr717187139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása